Green Quest

Green Quest is een lesomgeving voor HBO, MBO, VO en BO scholen in ons machinebouwbedrijf. Leerlingen en studenten kunnen onder begeleiding van een docent per dagdeel met ons samenwerken aan het leren in elkaar zetten van de plastic verwerkingsmachines. Er wordt gewerkt aan het programmeren, tekenen, verspanen en monteren van metalen onderdelen, het assembleren van de elektronica van de besturingskast. De gehele productie van een machine die eventueel dadelijk op je eigen school gebruikt kan worden om afval in de kantine op een duurzame manier  op te zetten maar nieuwe materialen of producten. En wat motiveert nu meer dan je eigen afval opruimen en met iets nog mooiers naar huis te gaan.

Bij Green Quest maken we een innovatieve leer-, werk- en onderzoeksomgeving beschikbaar waar leerlingen en studenten met ons bedrijf en de school samenwerken aan de ontwikkeling van kennis en nieuwe producten. We zorgen ervoor dat er een programma waar studenten goed begeleid worden en naast machinebouw en techniek bekend worden met gemogelijkheden van het recyclen van plastic. We leveren een bijdrage aan de profilering van de moderne machinebouw en duurzaamheid en haar rol in een leefbare samenleving. Orange Hills biedt state-of-the-art techniekvoorzieningen en onderwijs.

Reservering van onze faciliteiten kan in overleg. Om een langdurige samenwerking te realiseren met een vakoverstijgend technisch lesprogramma zou een gezamenlijke subsidie aanvraag een optie kunnen zijn. Lessen zijn mogelijk per
● dagdeel
● dag
● meerdere dag
● wekelijkse lessen per dagdeel
● Wekelijkse lessen per dag