Plastic vermijden

Plastic is helaas niet altijd te vermijden. Probeer zo verstandig mogelijk om te gaan met plastic. In de keuken is het vaak makkelijk te vervangen door glas en rvs producten. Lees ook: 7 redenen om te kiezen voor glas. Dan weet je zeker dat er geen gif in je voedsel komt. Harde plastics met uitzondering van PP zijn vaak een betere keuze omdat ze minder weekmakers bevatten.

Gebruik je wel plastic, scheid je plastic afval dan zo goed mogelijk. Ben je op zoek naar inspiratie omje plasticverbruik te verminderen, dan is de website van Fake Plastic Fish een goede. De dame die hierachter zit, probeert echt zo plasticvrij mogelijk te leven.

Probeer daarnaast zo weinig mogelijk voedsel te bewerken in plastic. Door warmte kan plastic gaan ‘zweten’ waardoor er chemische stoffen vrij komen. Dit zie je wel eens aan plastic wat uit de vaatwasser komt wat glimmend en wat plakkerig is. Weg ermee!

Vervang plastic door glas en RVS
Probeer plastic te vervangen door glas en RVS. Heel veel producten van plastic zijn te vervangen door bijvoorbeeld glas en rvs, ook voor kinderen. Onbreekbare, lekdichte rvs schoolbekers bijvoorbeeld, maar ook glazen drinkflessen en schoolbekers en rvs en bamboe drinkbekers voor thuis.

Ook broodtrommels en bewaarbakjes en zakjes hoeven niet van plastic te zijn, die zijn er ook in rvs, glas en andere veilige materialen zoals siliconen en katoen. Voor volwassenen zijn er glazen en rvs drinkflessen, ideaal voor water, maar ook voor andere dranken en natuurlijk zijn er ook rvs en glazen thermosflessen.