Plogging


PLOGGING goes Germany! – Nürnberg ist dabei!

Plogging = Rennen en rapen

Plogging is een nieuwe trend uit Zweden die jouzelf en het milieu ten goede komt. Het idee is simpel, maar kom er maar eens op. Plogging combineert hardlopen met afval opruimen. Zonder een afvalzak in je handen hoor je er als hardloper niet meer bij in Zweden.

Om dezelfde reden dat intervaltraining goed is voor je conditie, is plogging ook het proberen waard. De trend en de naam plogging vinden beiden hun oorsprong in Zweden, ‘plogga’ = pakken in het Zweeds. Als je in Zweden bent zie je het daadwerkelijk om je heen; hardlopers die even bukken en afval opruimen in een prullenbak of verzamelen in een meegenomen vuilniszak. Het enige wat je nodig hebt is een paar hardloopschoenen en een vuilniszak.

Plogging is namelijk een vorm van bewegen, waarbij je ondertussen stopt om  troep op te rapen. Zie je de link al naar intervaltraining? Dit afval neem je vervolgens mee, om het achteraf netjes in de bak te gooien – waar het thuishoort. Doordat je van beweging naar rust gaat, profiteert je lichaam van voordelen als conditieverbetering, een versneld metabolisme en daarmee ook een betere vetverbranding. ” Bovendien train je meerdere spiergroepen doordat je telkens bukt om iets op te rapen,”.

Je kunt het bijna zien als een soort burpees tijdens het hardlopen. En zeg nou eerlijk… Als je mag kiezen, zou je toch ook liever vuilnis oprapen dan burpees doen? Kortom, trommel je vrienden op, zoek een mooie – deels bevuilde – route uit en plog tot je niet meer kunt.