Impact. Hoge kwaliteit. 

Recycling van afgedankte kleding, industriële textielstromen, confectieafvallen, polyester, vloerbedekking, synthetische dekbedden.

Hoog recyclepercentage

Elke textielsoort wordt zo hoog mogelijk gerecycled. Diverse industrieen zoals de automobiel, nonwoven industrie, vilten, spinnerijen. Een aantal stromen kunnen chemisch gerecycled worden zoals cellulosepulp gemaakt van katoen. Het doel is om een zo hoog mogelijk recyclingspercentage te bereiken, dus om zo min mogelijk restafval te creëren voor alles wat bij ons binnenkomt.

Vervezelen

Tamboeren met de grote wals-achtige stalen trommels met duizenden pinnetjes erop, ontrafelen het textiel zodat er een wollige substantie van fijne draadjes ontstaat. De lichte en zware delen zoals ritsen, knopen, fijnstof en andere verontreiniging van elkaar worden gescheiden. ‘Aan de samenstelling van het textiel verandert niets. Als je er gecombineerd textiel ingooit, komt het er ook gecombineerd weer uit.’ Er wordt gewerkt aan een scheidingssysteem van materialen.

Voor impact is het verwerken van volumes van belang en van textiel naar nieuwe hoogwaardige grondstoffen voor diverse producten.

Aanbieden van textiel, wol, haren en andere vezels.

Vanaf 2024 verwerken wij 5 tot 100 kilo vezels per uur. Dit is 40 tot 240 kilo per dag. 1.600 tot 124.800 kilo per jaar. Afhankelijk van onze afzetmarkt kijken wij hoeveel er verwerkt kan worden.

Op dit moment wordt er nog op kleine schaal textiel aangeboden en verwerkt. De schaalvergroting wordt met grote partners gedaan zodra de wekelijkse en zelfs dagelijkse reststroom textiel verwerkt kan worden. Op dit moment zijn wij het verwerkingsproces met de proefopstelling efficiënt aan het maken.

Het aanbieden van textiel in grotere hoeveelheden kan gedaan worden als er een afzetmarkt is van het half- of eindfabrikaat. Daarom maken wij prototypes, laten wij onderzoek doen, maken wij producten en zoeken hierbij afnemers. De geleverde textiel en kwaliteit bepaald de producten die er mee gemaakt kunnen worden.

Ons doel is om regionaal, met een zo klein mogelijke voetafdruk textiel te verzamelen en verwerken. Om leverancier van onze textiel te worden kun je uw bedrijf aanmelden via het aanmeldformulier in de webshop.